Zomerfeesten

In twee weekenden in juni barst Hengevelde uit z’n voegen in verband met de zomerfeesten. Deze zogenoemde Höftedagen trekken jaarlijks 25.000 bezoekers uit de hele regio.
Het programma biedt genoeg vertier voor jong en oud: kermis, muziek, straattheater, braderie en vooral… gezelligheid!

In 2024 zijn dit de weekenden van 14, 15, 16 en 21, 22 en 23 juni 2024.

Jaarlijks wordt op eerste  Paasdag het paasvuur (Twents: poasboaken) aangestoken in het oosten van Nederland en sommige andere Europese gebieden. In Overijssel branden er vele. De hoogste (in 2012 ruim 45 meter) vindt men al jaren in Espelo, een buurtschap van Holten.
De jongeren uit de regio gaan liever naar de Paas-Party in Bentelo. Daar brandt weliswaar ook een paasvuur, maar daar komen die 5000 jongeren niet voor!

Kasteel Weldam

Weldam is een kasteel, vroegere havezate en landgoed gelegen in de buurtschap Kerspel Goor in de gemeente Hof van Twente, nog geen tien minuten rijden vanaf Thil’s B&B.
Het kasteel wordt bewoond en is daarom niet toegankelijk voor bezoekers. De kasteeltuinen zijn tegen betaling wel te bezichtigen. Het landgoed om het kasteel heen is vrij te betreden gedurende de dag.

Huisdierenbegraafplaats

De huisdierenbegraafplaats (op de kruising Schoneveldsweg-Beldsweg, op 5 minuten afstand van de B&B) zal bij de een ‘n lach op z’n gezicht toveren, terwijl een ander onder de indruk zal zijn van de manier waarop gestorven huisdieren hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. Hoe het ook zij, het is de moeite van het bekijken waard.

Meer toeristische informatie kunt u vinden via onderstaande links

thils_Sluis Wiene Correct